Barnpassning – underlättar vardagen

Även om vi föräldrar älskar att umgås och leka med våra barn, behöver även vi lite tid för oss själva i lugn och ro. Som tur är finns det mängder av positiva, skickliga, erfarna och professionella barnpassare som mer än gärna tar över rodret en stund. Genom barnpassning kan du få en hjälpande hand, när du behöver det. Här tittar vi på diverse variabler inom barnpassning – pris och aktiviteter.

Idag är barnpassning otroligt flexibelt, både när det kommer till arbetstider men också sett till vad barnpassaren kan hitta på för något. Har barnpassaren körkort och tillgång till bil kan hen ta med barnen på roliga utflykter, besöka lekparken eller följa med barnen på träningen. En annan fördel med att anlita barnpassning är att dagens barnpassare är otroligt flexibla även när det kommer till arbetsuppgifter. Även om deras huvudsakliga uppgift och ansvar rör barnen, kan de ofta även hjälpa till med andra saker i hemmet, som bland annat:

  • Tvätt
  • Städa
  • Matlagning
  • Läxhjälp

Många gånger har barnpassaren dessutom ett annat språk, något som öppnar upp möjligheterna för att barnen kan lära sig ett annat språk än svenska. Till exempel engelska, arabiska eller franska. Det är dessutom väldigt bekvämt att anlita barnpassning då barnpassaren kommer hem till er. Detta känns även tryggt för barnen som får leka och vistas i sin egen trygga miljö.

Barnpassning – pris och rutin

Har ni inte tidigare testat på tjänsten barnpassning finns det säkert en del frågor och osäkerheter. Här är dock några saker som är bra att tänka på innan ni anlitar:

  • Anlita barnvakt i kortare omgångar till att börja med, sedan kan ni successivt öka tiden.
  • Om det känns viktigt för er, instruera barnvakten att endast vistas hemma i huset.
  • Träffa gärna barnvakten ni intresserar er för minst en gång, helst två eller fler.
  • Se till att behålla barnens vanliga rutiner, detta görs enklast genom att lämna över en lista till barnvakten samt förklara hur det fungerar hemma hos er.
  • Lämna en detaljerad lista över sådant som barnvakten kan behöva veta (allt från telefonnummer till tid för nattning).

Och kom ihåg, hittar ni rätt barnvakt kommer inte bara barnet att stormtrivas, även ni som föräldrar kommer få mer tid för varandra och tid för att varva ner.