Flytta Piano i Göteborg

Vid flytt av bohag såväl som kontor finns det pjäser vilka inte låter flytta på sig. Det kan gälla pianon med gjutjärnsstomme eller ett kassaskåp av tyngre sort. Oavsett vad man har för behov kan det finnas en poäng med att ta in en flyttfirma för hanteringen. Det finns gott om exempel på tillfällen då privatpersoner flyttar ett skolpiano med framgång. Det är dock sällan fråga om en hel flygel eller en tung möbel som skall ner flera våningar utan att skadas. Vid en pianoflytt behövs vanligtvis även bärremmar för att man skall få rätt belastning. Dessa kan hyras av flyttföretag såväl som i musikaffärer vilka ofta har detta vid transport av instrument. När en pianoflytt utförs är greppstyrka inte det man vill stå och falla med någon dag i veckan. Vidare får man då ofta lyfta med ryggen istället för benen vilket föranlett en uppsjö ryggskott.

Proffs inom pianoflytt i Göteborg

Som i alla större städer finns ett stort behov av proffs inom flytt. Oavsett om man skall flytta till en ny bostad eller hantera en industriflytt, är en flyttfirma i Göteborg värd att ta in. De vet hur man skall gå till väga för att ingenting skall gå sönder längs vägen, och har dessutom all erfarenhet och muskelstyrka som krävs för ett bra resultat. Oavsett vem som utför pianoflytten är det viktigt att ingen kommer till skada. Bär man nedför en rad trappor kan det finnas stora risker involverade. Här kan rätt kompetens visa sig avgörande.

För den som inte har vana av att använda bärsele kan det vara svårt att hitta rätt. Ofta lyfter man på tok för högt vilket ökar riskerna väsentligt. Det är ofta bäst att lyfta så mycket man behöver och inte mer. Varje gång man skall lyfta eller ställa ner föremålet, riskerar man att överbelasta fel delar av ben och rygg. Ett dåligt lyft kan innebära att man inte kan fortsätta med flytten och inte heller spela på lång tid. Har man ett piano som är värdefullt kan man med fördel täcka in det med täcken eller filtar. Det är inte ovanligt med skador i lack efter remmar. Någonting man får vara med på är dock att man behöver stämma pianot igen strax efter flytten. Både luftfuktighet och hantering påverkar radikalt hur pianot låter.

Även här gäller proffs för att nå vad man söker. För hjälp med pianoflytt i Göteborg rekommenderar vi Almedals flyttexpress.