Ökad trygghet med överfallslarm

Ökad trygghet med överfallslarm

Oavsett om man är ute och rör sig i miljöer som känns otrygga eller om man befinner sig på sin arbetsplats, till exempel i en butik, kan det vara skönt att veta att man kan larma om man blir utsatt för brott. Vissa platser är mer utsatt än andra, och vissa tider på dygnet kan kännas otryggare än normalt. Som privatperson kan men enkelt bära med sig ett högljutt larm och äger man en butik bör man överväga att installera ett larm för sina anställdas säkerhet, om det inte reda finns ett.

För dig som privatperson

Det finns många typer av överfallslarm man kan använda sig av som privatperson. Ofta är dom väldigt små och går bra att ha med sig till exempel i handväskan men är ändå väldigt effektiva. Det ger en ökad trygghet för den som vandrar hem ensam genom natten och kanske till och med helt avgörande för att man ska våga göra det. Skulle man bli överfallen eller hotad ger larmen ifrån sig ett otroligt högt ljud, och lyckas man inte skrämma bort förövaren så har man förmodligen väckt någons uppmärksamhet och kan på så vis få hjälp.

Överfallslarm i butik

Vissa typer av butiker är mer utsatta för rånförsök och andra brott än andra, och det kan vara en otrolig trygghet för den som jobbar om det finns ett överfallslarm. Om man jobbar ensam sena kvällar eller nätter, hanterar kontanter eller andra värdesaker kan det rent av vara nödvändigt för den egna säkerheten att det finns ett. Det man ska tänka på när man installerar ett överfallslarm i en butik är att det ska sitta lättillgängligt, förslagsvis så nära kassan som möjligt, så att man på ett smidigt sätt kan larma om man skulle bli utsatt för till exempel ett rånförsök.

Skrämmer förövaren

Har man möjlighet att larma på något sätt är det en stor chans att man på egen hand lyckas skrämma bort den person som utför brottet. Mer avancerade överfallslarm som installeras i affärer och på andra utsatta arbetsplatser går att koppla till larmcentral så att hjälp snabbt kan komma till platsen. Står man däremot helt ensam, utan möjligheter att larma, är risken stor att brottet inte stoppas i tid och ännu värre saker kan hända.