Anlita städfirma i Göteborg – hur mycket kostar det?

Hur mycket kostar det att få hjälp av en städfirma i Göteborg? Svaret är att det förstås kan skilja sig, dels beroende på dom olika firmornas prissättning, dels beroende på vilken typ av tjänst som efterfrågas. Läs mer om dom olika faktorerna som påverkar priset här, samt ett viktigt tips till dig som vill köpa städtjänster.

Val av tjänst

En av dom saker som avgör hur mycket det kan komma att kosta att anlita en städfirma i stil med sverigeco.se, är vilken typ av tjänst som efterfrågas och väljs. Det finns ofta tjänster som riktar sig till företag, så som kontorsstädning, men också flera som är avsedda för privatpersoner. Dessa heter ofta enligt följande:

  • Storstädning
  • Hemstädning
  • Flyttstädning

För att kunna räkna ut ett pris är det alltså bra att fundera över vilken tjänst som ska köpas.

Hur stor är bostaden / ytan?

Något annat som givetvis påverkar hur mycket det kostar är hur stor bostaden eller ytan som ska städas är. En del anger priser per kvadratmeter men det vanligaste är att firmorna tar betalt per timme. Oavsett så blir det dyrare om bostaden / ytan är större och billigare om den är mindre.

Olika firmor erbjuder olika priser

Bra att tänka på är att företagen själva bestämmer sina priser och att det därmed kan skilja sig en hel del. En del menar att alla ska ha råd att köpa städtjänster, så som äldre och barnfamiljer, och därmed erbjuder dessa ett lägre pris. Det går även ibland att få mängdrabatt. En städfirma i Göteborg anger exempelvis att en viss procent ges i rabatt om abonnemang bokas istället för enstaka tillfällen.

Andra satsar kanske mer på kvalitet och tar ett högre pris. Här är det bra att känna till att det kan finnas ganska stora skillnader och därför är det alltid bra att jämföra just priserna innan en firma anlitas för städning.

Be om offerter innan du anlitar en städfirma i Göteborg

Det bästa tipset för den som vill eller funderar på att anlita en städfirma, och som dessutom vill ha koll på priset, är att be om offerter från mer än en enda städfirma i Göteborg. På så vis fås en tydlig bild över kostnaderna och dessutom är det enkelt att jämföra. Se till att be om prisuppgifter från minst 4–5 aktörer men tänk även på att inte bara kolla på priset – utan välj en firma som känns bra på alla plan.