Vad är rollups?

En rollup är en bildvåd som, när den inte används, ligger hoprullad i en bildkassett. När man sedan vill visa budskapet dras våden ut. I rullen finns en mekanism som håller våden spänd och vill dra tillbaka den in i kassetten. När man dragit ut våden behövs därför en pinne sättas upp på dess baksida för att hålla den på plats.

Priser och modeller

Det som framförallt avgör priset är kassettens kvalité samt bildvådens storlek. Detta avgör självklart även storleken på kassetten. Ofta kostar de från ca 500 kr och uppåt hos återförsäljare. De beställs enklast genom att en bild laddas upp via företagets hemsida varpå man kan se hur denna rollup kommer att se ut innan man skickar iväg beställningen.

Tillbehör

Om du är ute efter att införskaffa rollups så fundera även på om du behöver några av de tillbehör som finns till dessa. Framförallt handlar det om spotlights som har fästen som är anpassade för just rollups. De är därmed enkla att fästa på denna reklamprodukt och kan belysa det budskap som ska förmedlas. En del företag erbjuder även tillbehöret ”Grafisk hjälp”. Det betyder att företaget hjälper kunden att sätta ihop den grafik som ska vara på den rollup som beställs. På detta sätt kan proffs hjälpa till och skapa en riktigt snygg produkt.

Användningsområde

Rollups används som flexibelt och mobilt marknadsföringsmaterial. När bildvåden är ihoprullad är det enbart en långsmal bildkassett som därmed kan bäras med var man än ska. De flesta väger så lite att man kan lägga den på axeln och gå mellan de ställen som den ska ställas på. Många gånger ingår en enklare väska när en rollup köps. På detta sätt kan hela kassetten skyddas mot fukt och väta när den inte används. I och med att en rollup har ”fot” går den även att ställa på golvet nästan var som helst. Därmed blir det ett av de billigaste sätten att göra reklam ståendes på golvet. Att trycka på detta material är billigt och man kan på detta sätt få billig och mobil reklam.

En rollup används därför mycket ofta i entréer, på mässor och vid platser där tillfällig reklam behöver användas.