Profilreklam för igenkänning

Profilreklam för igenkänning

Att vara unik för ett företag är nödvändigt i dagens samhälle framför allt för konkurrensen. Profilreklam är ett sätt att hjälpa ett företag och organisation att förstärka sitt varumärke och att nå ut till en större publik. Det kan vara användbart t.ex för ett företag att hitta fler kunder, en ideell organisation att få fler medlemmar etc. Det är inte allt lätt att veta hur man ska bära sig åt för att bli unika och hur man ska få sitt märke unikt och framför allt sin produkt. Profilreklamen i Sverige omsätter flera miljarder varje år och har blivit livsviktigt för många.

Hur bygger jag mitt varumärke- så syns du med profilreklam

Hur göra jag för att syna mera och få en högre omsättning? Många använder sig av profil produkter vilket menas att använda gratis produkter som kan ges iväg till kunder för att bli mer synbar. I vissa fall kan produkten ha en direkt anknytning till verksamheten medan andra produkter inte har en koppling. Det kan vara så som kepsar, pennor, t-shirts etc. Det gäller att använda sin fantasi för få till unika produkter som används med stolthet. För att kunna ge iväg produkter måste man såklart ha en budget att investera. Man kan ge iväg produkterna vid olika events eller kanske som julklapp till anställda eller medlemmar i sitt företag eller organisation. När man sedan har fått ihop en kundkrets kan man börja sälja liknande produkter så att kunder/ medlemmar betalar för att visa upp märket.

Få dina kunder att känna igen dig

Hur gör jag att mina kunder kommer ihåg just mig och mitt budskap. Framför allt är det viktigt att hitta en logo som är igenkännande och som kopplas till just min produkt. Att tänka på t.ex. färgen på min logo är viktigt. Borde det vara en stark färg, svag färg, svart eller kanske vit? Borde färgvalet vara mer femininet eller maskulint?

Hur gör jag profilreklam?

Man kan göra det mesta jobbet ensam. Använda sig av mycket fantasi och leka fram idéer. Sedan kan man via vänner och bekanta se vad som är bäst. Vill man göra det mer avancerat och verkligen veta hur man ska göra för att få sin profilreklam rätt kan man använda sig av företag som är specialiserade och vet hur marknaden ser ut och har gjort många kampanjer innan. De kan bättre veta vad kunden letar efter. För att hitta dessa företag kan man googla på internet.