Kontoret – vårt andra hem

Oavsett vad man jobbar med, jobbar de flesta nog på något sorts kontor. Detta kan se olika ut, för vissa innebär det att jobba i ett öppet kontorslandskap medan det för andra betyder en liten källarlokal som man delar med sina två kollegor. Kontor kan se olika ut men måste alla hållas rena och snygga.

Kontoret – vårt andra hem

Rummet för arbete och representation

Kontoret är arbetsplatsen och vi spenderar mycket tid där. Om man jobbar heltid sitter man 2340 timmar på kontoret per år. Det är nästan lika mycket tid som vi behöver för att sova. Eftersom vi spenderar oerhört mycket tid på vår arbetsplats och dessutom ska jobba för att nå resultat behövs en bra arbetsmiljö runtomkring. Om arbetsytan är snygg och organiserad blir man själv mer strukturerad och lugnare. Det finns inget värre än att stressa runt och leta efter något dokument på skrivbordet.

Kontoret är inte bara din arbetsplats, det är även företagets representation. Här hålls möten med viktiga eller framtida samarbetspartners och det är viktigt hur kontoret ser ut. Man ska inte döma en bok efter sitt omslag, men utseendet spelar roll och påverkar oss både indirekt och direkt. Med snygga och rena lokaler har ditt företag redan vunnit en viktigt del. Möjliga samarbetspartners och kunder blir undermedvetna imponerade om kontoret ser snyggt ut och ditt företag verkar professionellt. På så sätt ökas chansen att samarbeta med eller sälja till en annan aktör och därmed en chans för ditt företag att växa och göra vinster.

Kontorsstädning

Att hålla kontoret rent och snyggt tar dock tid. Tid som egentligen skulle behöva användas för att driva ett företag. Särskilt om man arbetar i stora kontorsutrymmen kan städningen vara en omöjlig uppgift om man inte vill hålla på med det på heltid. Som tur är finns det flera olika städföretag som erbjuder kontorsstädning. Det kan vara känsligt med att släppa in utomstående till företagets lokaler, men m man hittar en seriös firma som man litar på så vinner man på att anlita dem. De flesta firmorna erbjuder olika paket av städning som varierar i vad som städas och hur ofta. Man kan beställa städning per månad, per vecka och per dag och komma fram tillsammans med firman om hur mycket som ska städas. Firmorna anpassar sig till företagens behov och har resurser och kunskap för att klara det mesta. Letar man efter företag som kan ta sig ann uppgiften att hålla rent på ert kontor är det relativt lätt att hitta kontorsstädning i Stockholm och i de flesta andra större städer borde det inte heller var några problem att hitta kvalitetssäkra företag.