Höj företagets säkerhet med hjälp av ett larm

Höj företagets säkerhet med hjälp av ett larm

Vad är meningen med att bygga upp ett företag från grunden, eller att investera i ett befintligt företag, om allt kan gå i spillo till följd av ett enda inbrott? Många entreprenörer visar intresse för professionella säkerhetssystem, men det visar sig gång på gång att företagares åtgärder för att skydda sina fastigheter lämnar mycket i övrigt att önskar. I Sverige rapporteras i genomsnitt 38 inbrott om dagen, vilket innebär att risken för att ditt företag ska få påhälsning av inbrottstjuvar är påtaglig.

Detta för oss in på följande tankeställning: hur kan du göra ditt företag ännu säkrare? Vilket larm och vilka tillbehör bör du överväga att investera i för att skydda din inkomstkälla? Här tipsar vi om några åtgärder du kan vidta för att förhindra ekonomiska förluster och stärka ditt företags säkerhet.

Investera i ett utbyggbart larm

För att få så mycket larm som möjligt för pengarna bör du överväga att investera i ett system som går att bygga ut vid behov. Det finns flera larmsystem på marknaden som lämpar sig väl för mindre företag som behöver övervaka flera möjliga hot utöver inbrott. En annan fördel med dagens system är att de har användbara funktioner såsom fjärrstyrning, vilket gör det otroligt enkelt att övervaka systemet från en annan plats.

Skydda kontoret med kameraövervakning

Ett effektivt larm är inte komplett utan kameraövervakning. Du bör därför investera i en säkerhetskamera som är kompatibel med ditt system och som med sin blotta åsyn kan avskräcka brottslingar. Genom att ansluta nätverkskameror och utrustning som spelar in video och sparar denna i till exempel molnet, kan du åstadkomma en signifikant ökad säkerhet på företaget.

Säkra inomhus med rörelsedetektorer

Du bör inte glömma bort att skydda det invändiga utrymmet på ditt företag! Med hjälp av rörelsedetektorer med bildsensorer kan såväl du själv som det säkerhetsföretag som övervakar ditt larm hålla koll på din fastighet på distans. De foton som tas kan du förvara säkert i molnet, samtidigt som du får meddelanden via SMS och e-post vid ett eventuellt inbrott. Bilderna kan sedan användas för att hjälpa polisen att identifiera inbrottstjuven.