Ät med stort sällskap i Gamla Stan

När större grupper ska äta tillsammans krävs en del planering. Dels bör restaurangen vara stor nog, dels bör den vara van att servera stora grupper eftersom detta kan ha mycket stor betydelse för upplevelsen som gäster. För att upplevelsen ska bli så bra som möjligt är också platsen viktig. Ett hett tips är att äta med stort sällskap i Gamla Stan, där på senare tid mängder av sett fantastiska restauranger och barer har etablerats.

Planering för att äta med stort sällskap

De nedanstående punkterna är tips för planeringen när är gruppen organiserar en lunch eller middag:

  • Kontrollera recensioner. Ett bra sätt att få en överblick av vilka restauranger som kan vara lämpliga är att kontrollera andra sällskaps recensioner online. På till exempel Google Reviews går det att använda sökord som ”stora sällskap” för att filtrera bland recensionerna.
  • Kontrollera menyn. Bara för att en restaurang är högt betygssatt och har goda recensioner är den inte nödvändigtvis den rätta matchningen för alla sällskap. Om någon i gruppen är till exempel vegetarian är det kanske inte optimalt att välja en köttkrog.
  • Boka i tid. Många restauranger är fullbokade veckor i förväg under högsäsong, vilket gör att förbehållning krävs från sällskapets sida.

Gamla Stan – en magnet för matnördar

Gamla Stan har seglat upp som ett av matnördars favoritområden på senare tid. Det är inte svårt att förstå varför. Med rullande kullerstenar och de karaktäristiska olikfärgade husen har Gamla Stan en stämning som är svårmatchad i Stockholm. Många av de nyetablerade restaurangerna har en bistrokänsla och en avslappnad atmosfär som gör det till en perfekt plats att äta med stort sällskap.

Det är dock inte bara restaurangerna som utmärker sig i Gamla Stan. Även ett stort antal fräscha och moderna barer har öppnats de senaste åren och det finns någonting för alla. Oavsett om sällskapet är ute efter en cocktailbar eller en sofistikerad bar med möjlighet att prova olika sorters whisky, är Gamla Stan ett perfekt val. En del barer erbjuder även provning av öl och whisky, vilket kan vara en underhållande aktivitet att ha i åtanke för sällskapet före eller efter måltiden.